Dry Needling

Dry Needling is een efficiënte behandelmethode bij triggerpoints in spieren. Triggerpoints zijn verkrampte plekken in een spier die naast lokale drukpijn en stijfheid ook pijn ‘op afstand’ kunnen veroorzaken. Met een acupunctuurnaald wordt het triggerpoint in de spier aangeprikt. Wanneer een triggerpoint wordt aangeprikt, spant de spier zich kort aan, wat een gevoel van ‘kramp’ geeft. Vervolgens ontspant de spier zich weer. Op deze manier wordt de verkramping opgeheven en de spierfunctie hersteld.

Triggerpoints kunnen veroorzaakt worden door bijvoorbeeld verkeerd bewegen, een verkeerde houding, een ongeval of een sportblessure. Ook langdurige overbelasting door computergebruik, herhaaldelijke bewegingen en sport kunnen de oorzaak zijn.

Het inbrengen van het naaldje voel je niet of nauwelijks. Wanneer de naald het triggerpoint raakt en de spier zich kort aanspant, kan dat behoorlijk pijnlijk zijn, dit is meestal van korte duur. Daarna is meestal direct een positief effect merkbaar. De spier kan soepeler zijn, de beweeglijkheid groter en/of er is een afname van pijn.

Na de behandeling voelen de behandelde spieren meestal behoorlijk vermoeid en zwaar aan. Flinke ‘spierpijn’ is veelvoorkomend. Dit is volkomen normaal en verdwijnt vaak binnen 24 uur. Soms treedt algehele vermoeidheid op na de behandeling. En ervaren de patiënten een diepe slaap op de nacht na de behandeling.

Bij de eerste behandeling wordt er een klein aantal punten aangeprikt. Zo kan er gekeken worden hoe er door het lichaam gereageerd wordt, daarna kan de intensiteit eventueel worden opgebouwd.

 

Duur: