Deep Tissue Massage

Deep tissue is een krachtige massage en richt zich vooral op het bindweefsel rondom de spieren. Bindweefsel verbindt en beschermd de gewrichten en spieren die door het hele lichaam lopen. Wanneer spieren continu verkrampt zijn, is de bloedsomloop en zuurstof plaatselijk geblokkeerd. Door middel van een deep tissue massage te ondergaan, helpt dit de blokkade op te heffen.

Lange autoritten, gebrek aan beweging of een verkeerde houding kunnen zorgen voor spierknopen, spierpijn en stijfheid. Tijdens de massage worden deze klachten los gemasseerd zodat er meer ruimte vrijkomt en de spieren soepeler worden.

Het is een therapeutische massage speciaal bedoeld om het lichaam weer in balans te brengen.¬†Deze massage is vooral geschikt voor mensen met langdurig opgehoopte spanning in lichaam en geest. Doordat er gebruik wordt gemaakt van diepe massagetechnieken kan dit tijdens en na de massage soms als “gevoelig” ervaren worden, dit trekt meestal na twee dagen weer weg. Het is niet de bedoeling dat de massage pijn doet.

Deze massage heeft verder ook nog andere voordelen. Het werkt goed tegen rode vlekken, je huid wordt er minder slap van en het is ook goed tegen huidveroudering of een rokershuid. Door de massage voelt u direct meer ruimte en ervaart u een diepere ontspanning. Verder kan de massage bijdragen aan het herstel van sportblessures. Ook voor mensen met chronische stress is de massage aan te raden. Hierbij kunt u denken aan hoofdpijn, gespannen spieren, pijnlijke schouders, stijve nek, etc.

Tijdens de massage kunnen veel opgehoopte afvalstoffen vrijkomen, het is daarom belangrijk om daarna veel water te drinken om deze afvalstoffen kwijt te raken.

Duur van de massage:

30 – 45 – 60 minuten